2011. május 15., vasárnap

MANGÓS CSIRKESALÁTA


Érdekes tény: ha húslevest főzök marhából, az utolsó cseppig elfogy. Ha ugyanezt csirkéből vagy tyúkból teszem, a húsból mindig marad. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a maradék húslevesben főtt csirkemellet ezúttal nem a kutyák kapják, hanem salátába teszem.

Hozzávalók:

1 db főtt csirkemell
5 dkg vaj
5 dkg madárbegy saláta
4 db paradicsom
1 db érett mangó
1 kis csomag mozzarella golyó


olívaolaj, balzsamecet, só


A főtt csirkemellet kicsontozom és csíkokra vágom. Egy serpenyőben vajat melegítek, és azon átforgatom, majd megpirítom a husit. Közben megmosom a salátát, paradicsomot. A paradicsomot, és a meghámozott mangót felvágom, salátástálba teszem. Mehet hozzá a megpirult hús. Óvatosan átforgatom. Tálalás előtt helyezem csak rá a mozzarellát, hogy ne törjön össze. És a végén az ecetből, olajból, sóból salátaöntetet készítek, amellyel meglocsolom. Pirított pitát kínálhatunk hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése