2011. május 17., kedd

PULYKAGOLYÓK REBARBARACHUTNEYVAL


A rebarbara chutney annyira keleties ízű, fűszeres mártás, hogy hozzá mindenképpen valamilyen kevésbé karakteres, például pulykahúst kínáljunk. Én magam a pulykamellet nem nagyon kedvelem, egyáltalán nem tartom zamatos húsnak, így a chutneynak kitűnő párja lehet. A csirkemell már egy kicsivel jellegzetesebb, de még ez is passzol a chutneyhoz. Aki viszont szereti a nagyi fasírtját, és azt gondolja ez is olyan lesz, az csalódni fog: ugyanis ebből hiányzik a sertés íze! És ugye malac íz nélkül fasírt sincs!

Hozzávalók:
60 dkg darált pulykamell
6 dkg tejbe áztatott zabpehely vagy tejbe áztatott zsemle
2 tojás
1 csokor petrezselyem
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
szerecsendió

bors


A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A húst összegyúrjuk a többi hozzávalóval: aprított hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, a tojásokkal, végül a tejbe áztatott zabpehellyel ( én a kalóriák miatt választottam ezt) , aki nem fogyózik az zsemlével. Tegyünk bele sót, őrölt szerecsendiót, borsot. A nyers csirkét és pulykát ne kóstoljuk, mert könnyen Campylobacter fertőzést kaphatunk! A masszát legalább fél óráig hűtőben pihentetjük.
Egy sütőlemezt vékonyan megolajozunk, a húsból vizes kézzel golyókat formázunk és a lemezre tesszük. Kb. 12-13 percig sütjük, majd megfordítjuk őket és a másik oldalukon is legalább 8-10 percig sütjük.

Mazsolás rizzsel és chutneyval tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése