Hozzávalók:
10 dkg levegőn szárított sonka
20 dkg brokkoli
15 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
25 dkg száraz tészta (nekem színes volt itthon, de legjobb a fusilli)
2 szál újhagyma
1 evőkanál olívaolaj
reszelt parmezán
Előveszek egy serpenyőt. Az olíván megfonnyasztom a karikára vágott hagymát, majd hozzáteszem a csíkokra vagy kockára vágott sonkát. Keverem, pirítom. Közben két fazékban is felteszek vizet: egyet a tésztának, egyet a brokkolinak. A brokkolit egyébként párolóedénybe is tehetjük, ha van.Nagyobb rózsákra szedem szét és néhány perc alatt sós vízben puhára főzöm, de maradjon tartása. Leszűröm. A tészta főzővizét megsózom, majd néhány perc alatt al dente állagúra kifőzöm a tésztát. Leszűröm. A sonkás alapot langyosra hűtöm, majd hozzákeverem a krémsajtot. Ezután jön a rózsákra szedett brokkoli. Óvatosan ezt is beleforgatom, majd végül a még meleg leszűrt tészta következik. Óvatosan átkeverem, és tálaláskot parmezánt reszelek a tetejére, és frissen őrölt borsot. Friss salátát kínálok hozzá.
Nem győzöm menteni a recepteket. Mindegyik szuper, ez a brokkolis tészta is nagyon-nagyon-nagyon.....gratula!
VálaszTörlés