2011. december 1., csütörtök

SONKÁS-BROKKOLIS FUSILLI

Egyik este a Férjem nagy csomaggal érkezett haza. Kitette a konyhapultra, és ámulattal néztük. Egy nagy darab, igazi parasztsonka feküdt a csomagban. Illata is finom volt, de az íze páratlan! Ekkor született meg az ötlet, hogy bár nem Húsvét van,  milyen jó lenne egy brokkolis tésztát vészíteni vele, krémsajttal. A gondolat maga nem egy Nobel-díjas érdem, tudom én! Leginkább a róla készített kép tetszett, így ezért kerül bele a blogba is. Gyönyörködni.




Hozzávalók:

10 dkg levegőn szárított sonka
20 dkg brokkoli
15 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
25 dkg száraz tészta (nekem színes volt itthon, de legjobb a fusilli)
2 szál újhagyma
1 evőkanál olívaolaj
reszelt parmezán





Előveszek egy serpenyőt. Az olíván megfonnyasztom  a karikára vágott hagymát, majd hozzáteszem a csíkokra vagy kockára vágott sonkát. Keverem, pirítom. Közben két fazékban is felteszek vizet: egyet a tésztának, egyet a brokkolinak. A brokkolit egyébként párolóedénybe is tehetjük, ha van.Nagyobb rózsákra szedem szét és néhány perc alatt sós vízben puhára főzöm, de maradjon tartása. Leszűröm. A tészta főzővizét megsózom, majd néhány perc alatt al dente állagúra kifőzöm a tésztát. Leszűröm. A sonkás alapot langyosra hűtöm, majd hozzákeverem a krémsajtot. Ezután jön a rózsákra szedett brokkoli. Óvatosan ezt is beleforgatom, majd végül a még meleg leszűrt tészta következik. Óvatosan átkeverem, és tálaláskot parmezánt reszelek a tetejére, és frissen őrölt borsot. Friss salátát kínálok hozzá. 



1 megjegyzés:

  1. Nem győzöm menteni a recepteket. Mindegyik szuper, ez a brokkolis tészta is nagyon-nagyon-nagyon.....gratula!

    VálaszTörlés